söndag 17 april 2011

Okra gryta

Okra var en grönsak som jag faktiskt aldrig tidigare hade stött på. När jag en dag fick smakat på den fastande jag för den och provade att göra olika saker som kunde smaka bra. Det som jag tycker är godast att göra är att låta den koka upp i tomatsås med kryddor & sedan ha tillsammans med ris & något kött. (tex rätten nedan med miniköttbullar)



Skär av stjälkarna och dela okran på hälften. Stek lök och vitlök och blanda sedan ner okran tillsammans med tomatsås, tomatpuré, salt, peppar, chili, curry. När okran blivit mjuk är rätten färdig. 
Detta är vad jag kallar en "extrarätt" något på matbordet som gör maten lite extra god.

3 kommentarer:

  1. misstänker att du har ätit de hos oss.. det är så vanligt hos afghaner o hur kan du tycka att det är gott ??? hahah

    SvaraRadera
  2. Hahah det är ju jätte gott!

    SvaraRadera
  3. Detta är riktigt gott!! en av mina favoriter

    SvaraRadera