söndag 17 juli 2011

Supergod blåbärspaj

Blev bjuden på denna underbara paj av Michelle när jag var på besök hos henne.
Absolut den godaste blåbärspajen jag smakat!


8 portioner/st.
Deg
150 gram       margarin eller smör (rumstempererat smör)
1 dl                socker
1 st                ägg
3 dl                vetemjöl
1 tsk              bakpulver
Fyllning
2 dl                gräddfil
1 st                ägg
1 dl                socker
1 tsk              vaniljsocker
5 dl                blåbär

1. Rör Margarin och socker pösigt. Tillsätt ägget.
2. Blanda mjöl och bakpulver i smeten.
3. Kleta ut degen i en smord o mjölad pajform.
4. Blanda ihop allt till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i 200 grader i 45 min

1 kommentar:

  1. Ser jätte gott ut! :) Kan man använda frysta blåbär?

    SvaraRadera