fredag 14 oktober 2011

Kokosglass med ananas i karamellsås

Ett roligt sätt att servera glass på är att gröpa ur en frukt 
och hälla i glass smeten för att sedan låta den stelna i frysen.
Jag valde att ha kokosglass som är gjord på kokosmjölk vilket ger glassen en krämig och fräsch smak. 
Innehållet av ananasen stekte jag med sirap och serverade sedan till glassen.


Du behöver:
En ananas
3 äggulor
1 dl socker
2 dl kokosmjölk
3 dl vispgrädde
kokosflingor till granering
Sirap
  1. Dela ananasen på mitten och gröp ur innehållet. (spara innehållet)
  2. Vispa äggulor och socker. Tillsätt kokosmjölk
  3. Vispa grädden och vänd ner i smeten.
  4. Häll smeten i ananasen och ställ in den i frysen i ca 4 timmar.
  5. När det är dags för att äta är det bra om man tar ut glassen en stund innan eftersom att den tar tid för att mjukna upp. 
  6. Stek ananas bitar under tiden med en klipp sirap och rosta kokosflingor som du sedan kan strö över glassen som strössel!

2 kommentarer: