fredag 5 augusti 2011

Pakora

Pakora är en blandning av grönsaker, kryddor & kikärtsmjöl som man friterar och sedan doppar i olika såser.
Man kan bestämma helt själv vad man vill att dem ska innehålla, man kan tex ta blomkål, potatis, morot, paprika, lök m.m. 
En väldigt lätt och god förrätt!

Du behöver:
Potatis
paprika
Salladslök
Chilli
Vitlök
Zucchini
Vatten
Kikärtsmjöl
Garam masala, Salt, Peppar, Spiskummin, koriander.
  1. Tärna alla grönsakerna i småbitar. Blanda allt med lite vatten, kikärtsmjöl och kryddorna.
  2. Heta upp olja i en kastrull och lägg i en klick av blandningen. (Ca en matsked)
  3. När pakoran börjat få färg och blivit hård är det dags att ta upp dem, lägg dem på ett papper och låt oljan rinna av. Doppa sedan i olika såser & njut:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar