fredag 18 november 2011

Arabisk biryani

Jag & Mustafa avslutade en lugn dag med att äta god biryani tillsammans och kolla på en serie som vi börjat följa. 
Egentligen ska man ha kyckling istället för biffar men det smakade gott ändå!
Denna rätten har väldigt många ingredienser, det är allt från kött, potatis, ris, nötter, pasta, grönsaker & kryddor. Så "less is more" är inte något denna rätten står för.


4 personer
Du behöver:
Två potatisar
kyckling eller något annat kött
Ris
Mandel
Arbella pasta ( smal sort)
En lök
Två vitlöks klyftor 
Salt
Peppar
Biryani krydda
Chili
kanel
  1. Lägg mandeln i kokande vatten i några sekunder så att skalet åker av.
  2. Skala och dela potatisen i små fyrkanter, låt dem sedan koka till dom börjar bli lite mjuka.
  3. Koka upp riset, det behöver inte bli helt genomkokt men ändå mjukt. 
  4. Skiva lök och vitlök och stek i olja. Tillsätt sedan det kött du vill ha.
  5. Hätta upp olja i en liten kastrull och stek mandeln tillsammans med pastan. när det börjar få färg tillsätter man lite vatten så att pastan blir mjuk.
  6. När riset, pastan, potatisen är färdig blandar man allt i den grytan som köttet och löken finns. Tillsätt då även alla kryddorna.


1 kommentar: