onsdag 10 augusti 2011

söta cupcakes med glasyr

Spenderade gårdagen med mina underbara vänner.
 Det blev mycket skratt och muffins ätande. 
Bakade cupcakes i både små och i stora formar, med två olika glasyr smaker och i två olika smaker på kakan..

ca 12 st
Muffins:
2 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100g smör
1,5 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

  1. Vispa ägg, socker och vanlijsocker poröst
  2. Rör ner smält smör & mjölk
  3. Blanda i mjöl, bakpulver & salt.
  4. Om man vill kan man dela på smeten och hälla i kakao i hälften så att man både får vanilj & chokladmuffins.
  5. 200 grader i ugnen i ca 10-12 min. Om man väljer att göra några muffins i små formar så räcker det med 5 min.
  6. Låt svalna innan ni lägger på glasyren.
Glasyr:
60 g mjukt smör
5dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
100g phiadelphiaost
Några droppar karamellfärg

  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker & citronsaft krämigt
  2. Vispa ner phidelphiaosten och karamellfärgen.
  3. Bre på glasyren över alla muffins och låt dem sedan stå en stund på att glasyren stelnar.
  4. Tips: Jag tog lite av glasyren och blandade med kakao för att få chokladglasyr, vilket också smakade väldigt gott!



2 kommentarer:

  1. wow!! så smarriga de ser ut. kram mamma

    SvaraRadera
  2. gud va fina!! ah jag vill ocksa baka och äta cupcakes :)

    SvaraRadera