måndag 13 februari 2012

Krämig kolapaj

Detta måste nog vara en av de enklaste kolapajerna att göra!


Du behöver:
1 burk kondenserad mjölk
125 g magarin
3 dl mjöl
  1. Börja med att koka upp vatten i en stor kastrull, lägg sedan i burken med kondenserad mjölk i vattnet utan att öppna burken. Låt burken ligga i det kokande vattnet i ca 2 timmar.
  2. Blanda mjöl och rumstempererat smör till en deg. Låt degen vila i kylen i 30 min. Kavla sedan ut degen och lägg i en avtagbar form.
  3. Låt degen vara i ugnen i 10 min (225 grader)
  4. När mjölken har kokat i två timmar kyler du ner burken i kallt vatten och häller den sedan över pajdegen. 
  5. Ha gärna lite grädde och bär till pajen för att bryta ner den söta kolasmaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar