Spenderade gårdagen med mina underbara vänner.
Det blev mycket skratt och muffins ätande.
Bakade cupcakes i både små och i stora formar, med två olika glasyr smaker och i två olika smaker på kakan..
ca 12 st
Muffins:
2 st ägg1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100g smör
1,5 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
- Vispa ägg, socker och vanlijsocker poröst
- Rör ner smält smör & mjölk
- Blanda i mjöl, bakpulver & salt.
- Om man vill kan man dela på smeten och hälla i kakao i hälften så att man både får vanilj & chokladmuffins.
- 200 grader i ugnen i ca 10-12 min. Om man väljer att göra några muffins i små formar så räcker det med 5 min.
- Låt svalna innan ni lägger på glasyren.
60 g mjukt smör
5dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
100g phiadelphiaost
Några droppar karamellfärg
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker & citronsaft krämigt
- Vispa ner phidelphiaosten och karamellfärgen.
- Bre på glasyren över alla muffins och låt dem sedan stå en stund på att glasyren stelnar.
- Tips: Jag tog lite av glasyren och blandade med kakao för att få chokladglasyr, vilket också smakade väldigt gott!
wow!! så smarriga de ser ut. kram mamma
SvaraRaderagud va fina!! ah jag vill ocksa baka och äta cupcakes :)
SvaraRadera