Vad sitter egentligen bättre en blåsig höstdag som denna än en varm kopp chai & nygräddad chokladruta..
Långpanna ca 15-20 rutor
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vanlijsocker
5 msk kakao
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
Glasyr
50 g smör
4 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
- Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en slåt med hög kant och lägg i ett bakplåtspapper.
- Smält smöret. Knäck äggen och vispa med socker.
- tillsätt kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vispa ihop.
- tillsätt sedan mjölken, smöret och mjölet och blanda till en jämn smet.
- Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-15 min.
- Börja under tiden med glasyren.
- Smält smöret i en kastrull och ta sedan bort från plattan.
- Tillsätt kakao, kaffet, vaniljsockert och florsockert och blanda till en jämn smet.
- Bred glasyren över den varma kakan. Häll slutligen över kokosflingor och låt kakan stå för att stelna.
- Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar