måndag 14 februari 2011

Kycklinggryta från Bali

 En mycket god gryta från Bali som passar bra med nudlar och wokade grönsaker


Du behöver:
  • 1 kg kycklingfilé
  • Ingefära (riven)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 röda chillyfrukter
  • 2st sharlottenlök
  • 2st nejlikor
  • 2st kycklingbuljongtärningar, blandas med 1 dl vatten.
  • 1,5 dl söt sojasås
  • 0,5 dl soja
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk maizena, blandas med 1 dl vatten.
Tillagning:
  1. Hetta upp olja i en panna och tillsätt vitlöken, sharlottenlöken, chillyfrukterna, ingefäran och rör om i 5 min.
  2. Häll ner kycklingen och stek tills den fått färg i ca 15 min.
  3. Tillsätt alla ingredienserna och rör om väl i 5 min. Blanda till sist i maizena blandningen och låt såsen tjockna.
  4. Servera med ris eller nudlar.
Smaklig måltid..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar