onsdag 23 februari 2011

Smakrik kofta

Blev så väldigt sugen på att äta hemlagad kofta idag med tabouleh, så det fick det bli!


Du behöver:
  • Köttfärs
  • vitlök
  • lök
  • olivolja
  • salt, peppar, cayennepeppar, kebabkrydda, ingefära, allkrydda, spiskummin.
  • ströbröd
  1. Riv, lök och vitlök och blanda med köttfärsen
  2. blanda i alla kryddorna, olivolja och lite ströbröd
  3. blanda färsen väldigt mycket
  4. forma sedan till smala & avlånga köttbiffar och stek i olja.
Om du också är sugen på att äta det tillsammans med Tabouleh så hittar du recept för det lite längre ner.
En liten bild på mig och Mustafa från när vi var i Turkiet. Här åt vi kofta i stort sätt varje dag!

2 kommentarer:

  1. Jag blir sugen både på maten och semester! kram mamma

    SvaraRadera
  2. Vi åt turkisk mat på Entré förra helgen. Istanbulmix med köfte och bulgur. Jag och Amanda delade på en portion och vi var lika lyriska båda två. Var grymt gott!!!!! Finns speciell köftekrydda som jag hoppas kunna hitta snart. Kram

    SvaraRadera