tisdag 14 juni 2011

Naanbröd med chili & koriander

Naan som betyder "bröd" på persiska är väldigt gott att ha till tex grytor eller annan stark mat.
Just detta receptet är väldigt enkelt och tar heller inte särskilt lång tid!

8 stycken
Du behöver:
8 dl mjöl
1 ägg
2 tsk socker
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk olivolja
2 färska chilifrukter 
2 dl hackad koriander
  1. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver i en stor bunke. Vispa ägg och mjölk och blanda det med mjölet.
  2. Lägg degen på bordet, gör ett hål i mitten och häll i oljan. Knåda degen så att degen blir smidig. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i 1 timme.
  3. Dela degen i 8 stora bitar och forma till bollar som sedan plattas ut till en tjock kaka. Låt vila i ca 15 min.
  4. Sätt ugnen på högsta värme i 10 min. Täck en bakplåt med folie och pensla med olja. 
  5. Kavla ut varje bit så att dem blir ca 10-15 cm rund cirkel, dra sedan i ena hörnet (så att degen blir droppformad) och kavla sedan ut så att brödet blir ca 23 cm.
  6. Tryck i den hackade koriandern och chilin i degen och lägg sedan brödet på plåten i ugnen. När brödet börjar få bubblor och färg är det dags att vända och gräddas på andra sidan. (tar ca 1 min) 
  7. Ta slutligen ut brödet och pensla med smält smör.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar