onsdag 6 juli 2011

Pide- turkisk pizza


 Pide är något som man måste prova när man åker till Turkiet. 
Det är ungefär som en pizza fast mycket tunnare och har annorlunda smak. 
Gjorde egen ayran till som är en kall dryck blandat på yoghurt, salt & vatten.



Pide 2 pers
Du behöver:
2½  dl Vetmjöl
1 järst
½  dl vatten
1 tsk salt

Fyllning:
Köttfärs
2 tomater (finhackat)
2 msk tomatpuré
1 lök (finhackat)
1 tsk salt
cayennepeppar

  1. Blanda upp jästen med vattnet. Häll sedan i resten av ingredienserna och låt degen jäsa i ca 20 min. 
  2. Kvala ut degen till en rektangel. Blanda köttfärsfyllningen och lägg den sedan över degen.
  3. Vik sedan in kanterna på degen. Grädda i ugnen i 200 grader tills du ser att degen böjar på färg och att köttfärsen är färdig( ca 20 min)
  4. Pensla piden med smör när den är färdig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar