söndag 9 oktober 2011

Afghansk Bolani

Bolani är en rätt som påminner lite om calzone, innehållet är dock annorlunda och dem steks istället  för att vara i ugnen.
Detta är iallafall jätte gott! Just mina är fyllda med potatis, lök, tomat och kryddor.


Du behöver:
Pizzadeg
Potatis
Lök
Vitlök
Persilja
salt, peppar, chili, allkrydda
  1. Gör färdigt pizzadegen
  2. Tärna potatisen och koka den så att den blir mjuk
  3. Hacka lök, tomater & pressa vitlöken
  4. När potatisen är färdig blandar man allting i en skål.
  5. Dela upp degen i mindre degbitar och kavla ut dem till tunna cirklar.
  6. Lägg en sked av blandningen på halva "cirkeln" Vik sedan över andra sidan så att blandningen täcks av deg. Stäng igen sidorna genom att trycka så att dem inte ska öppnas.
  7. Heta upp olja och stek "halvcirkeln" eller bolanin då.
  8. När degen börjar få en gyllene färg är bolanin färdig för att ätas!
  9. Passar jätte bra att doppa i någon god sås =)




2 kommentarer:

  1. Hej hej

    Ett tips om du inte har tid att vänta på att degen ska jäsa är att du kan göra det med bara mjöl, vatten och en nypa salt. det blir typ ingen skillnad ;)

    SvaraRadera