Det bästa med pizzabullar är att dom är så lätta att ta ut ur frysen och värma så fort man blir sugen.
ca 40 st
Du behöver:
50 g smör
5 dl mjölk
5 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
3 dl fullkornsvetemjöl
10 dl vetemjöl
Fyllning:
En burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
en hackad lök
två vitlöksklyftor
chili, salt, peppar
Riven ost
hackade oliver
Pensling:
Ett uppvispat ägg
- Smält smöret och blanda i mjölken, värm till 37 grader och smula i jästen.
- Blanda ner resten av ingredienserna och knåda degen.
- Låt degen jäsa i 30 min.
- Ta upp degen och arbeta den smidigt. Dela den sedan i två delar och kavla ut till två stora rektanglar.
- Låt degen jäsa en extra gång i ca 15 min.
- Bred sedan över tomatsåsen, strö över osten och oliverna.
- Rulla ihop degen till en lång korv och dela den sedan i skivor.
- Lägg bullarna på bakplåtspapper och pensla med ägget.
- Grädda i 225 grader i ca 10 min.
Det kurar i min mage ;(
SvaraRaderaåh va gott! vad jag blev sugen på att baka egna pizzabullar!
SvaraRaderajag har förresten köpt en recept bok där jag ska skriva ner olika recept och jag har redan tagit många här i från din blogg :)