En klassisk arabisk kaka som passar perfekt till en kopp te!
Gjord på mannagryn toppad med sockerlag vilket gör kakan extra knaprig och god.
Du behöver:
7 dl mannagryn
2,5 dl naturell yoghurt
300 g smör
3 dl socker
2 dl vatten
skållad mandel
sockerlag:
3 dl socker
1,5 dl vatten
1 tsk citronsaft
1 tsk rosenvatten
1 tsk apelsinblomvatten
- Blanda alla ingredienser och häll i en smord form.
- markera fyrkantiga skåror i smeten med en kniv och placera en mandel i varje ruta.
- Grädda i ugnen på 160 grader i ca 40 min.
- Gör sockerlaget under tiden.
- Koka socker och vatten i en kastrull.
- Tillsätt citronsaft, rosenvatten och aplesinblomvatten och låt sjuda i några minuter.
- När kakan är färdig delar du den i tydligare rutor, därefter häller du sockerlaget över den varma kakan.
- Servera kall!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar