tisdag 28 maj 2013

Namoura


En klassisk arabisk kaka som passar perfekt till en kopp te!
Gjord på mannagryn toppad med sockerlag vilket gör kakan extra knaprig och god.

(ca 15 bitar)
Du behöver:
7 dl mannagryn
2,5 dl naturell yoghurt
300 g smör
3 dl socker
2 dl vatten
skållad mandel

sockerlag:
3 dl socker
1,5 dl vatten
1 tsk citronsaft
1 tsk rosenvatten
1 tsk apelsinblomvatten

  1. Blanda alla ingredienser och häll i en smord form.
  2. markera fyrkantiga skåror i smeten med en kniv och placera en mandel i varje ruta.
  3. Grädda i ugnen på 160 grader i ca 40 min.
  4. Gör sockerlaget under tiden.
  5. Koka socker och vatten i en kastrull.
  6. Tillsätt citronsaft, rosenvatten och aplesinblomvatten och låt sjuda i några minuter.
  7. När kakan är färdig delar du den i tydligare rutor, därefter häller du sockerlaget över den varma kakan.
  8. Servera kall!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar