En mycket god gryta från Bali som passar bra med nudlar och wokade grönsaker
Du behöver:
- 1 kg kycklingfilé
- Ingefära (riven)
- 1 vitlöksklyfta
- 2 röda chillyfrukter
- 2st sharlottenlök
- 2st nejlikor
- 2st kycklingbuljongtärningar, blandas med 1 dl vatten.
- 1,5 dl söt sojasås
- 0,5 dl soja
- 2 msk vinäger
- 1 msk maizena, blandas med 1 dl vatten.
Tillagning:
- Hetta upp olja i en panna och tillsätt vitlöken, sharlottenlöken, chillyfrukterna, ingefäran och rör om i 5 min.
- Häll ner kycklingen och stek tills den fått färg i ca 15 min.
- Tillsätt alla ingredienserna och rör om väl i 5 min. Blanda till sist i maizena blandningen och låt såsen tjockna.
- Servera med ris eller nudlar.
Smaklig måltid..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar