måndag 14 februari 2011

Pizzakringlor

Passar perfekt till mellanmål eller att ha med på utflykt. Går utmärkt att frysa och tina i ugn eller mikro.

Ingredienser

50 gjäst
50 gsmör eller olivolja
5 dlmjölk
1 tsksalt
13 dlvetemjöl
1 tskbakpulver

Pizzasås

2 stgula lökar
2 stvitlöksklyftor
2 mskolja
500 gpasserade tomater
2 tskströsocker
1 tskoregano
1 tsksalt

Fyllning

200 grökt skinka
200 gost, riven
3 dlpizzasås (recept ovan)

Till pensling

1 stägg
2 tskoregano
1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i saltet.
Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min under duk.
2. Pizzasås: Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja.
Tillsätt övriga ingredienser och koka sakta ihop såsen ca 10 min.
Låt svalna
3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord. Dela degen i 8 delar och kavla ut degen till  rektanglar. Låt jäsa täckt med duk i 15 min.
4. Finhacka skinkan och riv osten. Bred ut pizzasås på varje rektangel och fördela skinka och riven ost jämnt över degen.
Rulla försiktigt ihop från långsidan och vik sidorna över varandra.
Lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
5. Pensla med ägg och strö över oregano. Grädda 12-15 min, de ska ha fin färg när de är klara. Servera dem gärna ljumma.
Förvara i frys eller kyl om de inte ska ätas direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar